معرفی سطوح زبان فرانسه و مدت زمان رسیدن به هر سطح

سطوح زبان فرانسه

در این مقاله قصد داریم که به معرفی سطوح زبان فرانسه و مدت زمان رسیدن به هر کدوم و همچنین توانایی هایی که افراد در هر سطح بدست میارن بپردازیم تا بتونیم اطلاعاتی که علاقمندان بهش نیاز دارن رو در اختیارشون بذاریم.

چرا آموختن زبان فرانسه اهمیت دارد؟

در دنیای امروز، با توجه به گستردگی و پیشرفت روز افزون، یادگیری بیشتر از یک زبان در سطح کشور و بین الملل، موقعیت ها و  فرصت‌های شغلی و تحصیلی مناسبی برای افراد به وجود میاره.

بدون شک زبان فرانسه دومین زبان رایج و پرکاربرد در دنیاست، که در بیش از ۱۲ کشور زبان بومی محسوب میشه و در ۴۵ کشور دیگه، بعنوان زبان دوم تکلم میشه و در هر ۵ قاره ی جهان، نزدیک به ۳۵۰ میلیون گویش کننده داره که ۷۵ میلیونش بومی  هستن و ۲۶۳ میلیونه دیگه، این زبان رو بعنوان زبان دوم به این زبان صحبت میکنن.

همچنین فرانسوی، دومین زبان متداول برای یادگیریه و هم اکنون بیش از ۱ میلیون نفر زبان آموز داره. یادگیری این زبان همواره از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و درسال های اخیر گرایش به این زبان به بیش از ۳ برابر رسیده و درحال گسترشه.

امروزه مهاجرت به فرانسه و کشورهای فرانسوی زبان، از جمله: سوئیس، موناکو، بلژیک، لوکزامبورگ و برخی از استان های کانادا از جمله: کِبِک، اونتاریو، نیوبرانزویک و برخی از ایالات های آمریکا به دلایل مختلف، محبوبیت بسیاری در میان علاقه‌مندان مهاجرت پیدا کردن. اما برای تحصیل و زندگی و یا پیدا کردن موقعیت های شغلی در این کشورها، باید زبان فرانسه رو یاد گرفت.

بسیاری از افراد، علاقه مند به یادگیری و پیشرفت های شغلی و اجتماعی در کشور خودشون یا مهاجرت به کشورهای فرانسوی زبان هستن تا بتونن تحولی در زندگیشون به وجود بیارن ، اما برای چگونگی شروع یادگیری زبان فرانسه تردید دارن، چون نمیدونن که این روند چقدر طول میکشه و با سطوح زبان فرانسه و جزئیاتش آشنایی ندارن.

 

معرفی سطوح زبان فرانسه

سطوح زبان فرانسه کدامند؟

در این بخش به تشریح سطوح مختلفی که در زبان فرانسه وجود داره می پردازیم.

در واقع سطوح مختلف زبان فرانسه که توسط سازمان CEFR تعریف شدن، مشخص کننده ی اینه که به زبان فرانسه تا چه حد مسلط هستین. به طور کلی میزان تسلط به زبان فرانسه، با ۶ سطح آموزشی ارزیابی میشه : مبتدی (A1) ،نیمه مبتدی (A2)، متوسط (B1)، متوسطِ پیشرفته  (B2)، پیشرفته (C1) و تسلط کامل ((C2. ولی ساختار کلی آزمون ها و درجه سختی هاشون،  در سطوح مختلف کاملاً باهم متفاوته.

 در زبان فرانسه به دو سطح A1 وA2 مبتدی (Débutant)،  B1و  B2 متوسط (Intermédiaire)،  و به سطوح C1 وC2 (Avancé) گفته میشه.

 

رسیدن به هر کدوم از سطوح زبان فرانسه چقدر زمان نیاز دارد؟

به طور کلی یادگیری زبان های مختلف به عواملی مثل مقدارِ مطالعه، محیط، سطح توانایی یادگیری، هوش و خیلی از موارد دیگه ای بستگی داره و زبان فرانسه هم از این قاعده مستثنی نیست. با این حال مدت استانداردی که برای رسیدن به سطوح مختلف  لازمه رو میشه به طور تقریبی بیان کرد. البته این زمان، برای افراد با شرایط مختلفی که دارن متغیره.

در این نمودار ، تعداد ساعت های آموزش لازم برای رسیدن به هر یک از سطوح زبان فرانسه ذکر شده، به صورت تقریبی مشخص شده

سطح های زبان فرانسه

جزئیات سطح A1

این سطح که ابتدایی‌ترین و پایین‌ترین سطح در دانش زبان فرانسه محسوب میشه، در واقع بیانگر توانایی زبان‌آموز در صحبت راجع به خودش و همچنین ابراز واکنش مناسب در موقعیت‌های ضروریه.

در این سطح متقاضی می تونه کلمات روزمره و جمله های ابتدایی رو که دررابطه با نیاز های عمومی و مشخصی هست رو درک کرده و استفاده کنه. همچنین متقاضی قادر خواهد بود که خودش رو معرفی کنه و در ارتباطات روزانه ی خودش با دیگران سوالاتی رو مطرح کنه.
این سطح به عنوان دانش پایه شناخته میشه و در این مرحله زبان آموز میتونه به راحتی درباره ی خودش و محیطش صحبت کنه، خیلی ساده ارتباط برقرار کنه و در مورد مسائل ساده‌ی شخصی مثل محل زندگی، آدمایی که میشناسه، یک مکالمه رو پیش ببره.

جزئیات سطح A2

این سطح که باز هم نشان‌دهنده ی دانش ابتدایی کاربر در استفاده از زبان فرانسه است، بیانگر توانایی فرد در انجام کارهای ساده روزمره ی زندگیشه.
به این معنی که زبان‌آموز در این سطح می‌تونه علاوه بر مهارت‌های سطح A1 ، دانشی در حد آشنایی با یک سری کارهای روزمره و عادی هم داشته باشه و با واژگان متعارف ‌تری منظور خودش رو بیان کنه.

متقاضی می تونه بعد از اتمام این سطح، کلماتی با استفاده ی زیاد در ارتباط با موضوعات مشخص، مثل اطلاعات درباره خودش و خانواده اش، خرید، کار داشته باشه. محیط اطرافش رو به خوبی درک کنه و در موقعیت های ساده و معمول منظور خودش رو بیان کنه .
این سطح هم مثل سطح قبلی، بر همون اصل استواره. سطح A2 به عنوان کاربر پایه ای شناخته میشه که توانایی داره رایج ترین عبارات مودبانه را به کار ببره و به مبادله ی اطلاعات روزمره بپردازه.

جزئیات سطح B1

زبان آموز سطح B1 به اصطلاح یک کاربر نیمه مستقله؛ بدین معنا که به راحتی می‌تونه با دیگران راجع به مسائل روزمره تعامل کنه، راجع به موضوعات اجتماعی با دیگران بحث کنه، نظرات خودش رو بیان کنه و نظرات دیگران رو هم متوجه بشه.

متقاضی این سطح می تونه بعد از این دوره آموزشی، در صورتِ به کارگیری زبان استاندارد و گفتگو در مورد مسائل آشنا ، نکات اصلی رو بفهمه و در اکثر موضوعاتی که در سفر به کشورهای فرانسوی زبان با اون برخورد می کنه ، از پس مشکلات خودش بربیاد و همینطور توانایی این رو خواهد داشت که با استفاده از جملات ساده و پیوسته در رابطه با موارد آشنا و مورد علاقه ی خودش، صحبت کنه.

او همچنین قادره که از عهده ی موقعیت‌های غیر منتظره در زندگی روزمره ی خودش بربیاد. این سطح میانی یا متوسط محسوب میشه. در این سطح کاربر می تونه موقعیت های مختلفی مثل مدرسه، اوقات فراغت و یا شرایط کاری رو مدیریت کنه.
فردی با سطح B1 تقریبا می تونه در سفر به کشوری که به زبان فرانسه صحبت می کنند، با موفقیت صحبت کنه. به طور کلی میتونه رویاها، آرزو ها، تجربیات، رویداد ها و برنامه های خودشو با دلیل و برهان توضیح بده.

در این سطح باید توانایی فرد در حدی باشه که بتونه مستقلاً در موقعیت‌های روزمره ای که در مدرسه، محل کار، کلاس‌های آموزشی، محیط‌های تفریحی و… رخ میده، ارتباط برقرار کنه. همچنین باید بتونه از تجربیات، اتفاق‌هایی که برایش افتاده، امید و آرزوها و علاقمندی‌هاش حرف بزنه و برای هر عقیده و برنامه‌ای که داره، توضیح مختصری داده و اونا رو توجیه کنه.

زبان آموز سطح B1 فرانسه

جزئیات سطح B2

در این سطح، زبان آموز به اصطلاح یک کاربر کاملاً مستقله؛ بدین معنا که می‌تونه از عقاید و نظرات خودش دفاع کنه، ایده‌ی کلی یک بحث پیچیده رو در قالب موضوعات واقعی یا انتزاعی، یا در خصوص یه زمینه‌ی تخصصی درک میکنه، می‌تونه بدون مکث و وقفه، به راحتی با سطح خوب و روان با یه فردِ نیتیو ارتباط برقرار کنه.

دانش زبانی اش باید در حدی باشه که نقطه نظر شخصی خودش رو در مورد یک موضوع با ذکر معایب و مزایای و عوامل مختلف بیان کنه، دیدگاه خودش رو برای دیگران تبیین کنه و راجع به مسائل مختلفب که پیش میاد مذاکره کنه.

در این سطح، زبان‌آموز به گفتمان اجتماعی تسلط داره و می‌تونه اشتباهات خودش رو اصلاح کنه. اخذ مدرک در این سطح برای پذیرش دانشگاه بسیارمناسبه چرا که فرد در این مرحله یاد می گیره که مفاهیم انتزاعی، موضوعات پیچیده و بحث های فنی رو درک کنه. میتونه نقطه نظرات خودشو درباره ی معضل خاصی بیان کرده و مزایا و معایب گزینه های مختلف رو بررسی کنه.
داشتن مدرک B2 زبان فرانسه جزو الزامات تدریس در دانشگاه‌های فرانسوی زبانه و بی آن، امکان تدریس وجود ندارده ، برای اکثر رشته‌های دانشگاهی، مدرک B2 برای گرفتن پذیرش در دانشگاه‌های فرانسوی زبان کافیه.

جزئیات سطح C1

در این سطح فرد از نظر زبان مستقله، به صورت کاملاً روان و در لحظه ارتباط برقرار می‌کنه. در این سطح متقاضی می تونه متون طولانی شامل بخش بزرگی از واژه های سطح بالا را درک نموده و مواردی رو که به اختصار مورد اشاره واقع شده اند، درک کنه.

همچنین داوطلب می تونه بدون هیچ گونه آمادگی ، روان صحبت کنه بدون اینکه در جستجوی معنی لغتی بگرده. دایره واژگان بزرگی داره و همچنین می‌تونه از عبارات و اصطلاحات مناسب در مکالمه هاش بهره ببره و قادر هست که جملاتی روشن و خوش ساخت به کار ببره.
صحبت کردن در این سطح زبانی واضح و بدون وقفه و شک در انتخاب واژه‌هاست که نشان‌دهنده ی تسلط کامل بر ساختار زبان است. در این مرحله کاربران بر دایره لغات گسترده ای مسلط هستن. همچنین به سرعت و سهولت توانایی صحبت کردن و حتی قابلیت سخنرانی واضح و صریح رو دارن.

جزئیات سطح C2

کاربران این سطح با توجه به دقت، انتخاب کامل و درست واژه‌ها و روان بودن کلام، در این سطح میتونن تسلط زبانی خودشون رو در استفاده از کلمات و اصطلاحات به راحتی نشون بدن و از این موضوع برای مقاصد پیشرفته و آکادمیک از زبان فرانسه استفاده کنن.
در این سطح از دوره زبان فرانسه، متقاضی چیزایی رو که می خونه یا می شنوه بدون هیچ گونه مشکلی متوجه میشه. همچنین می تونه اطلاعات کتبی یا شفاهی از منابع مختلف را جمع بندی کرده و در این مورد دلایل یا توضیحات مربوطه را پیوسته بیان کنه و با بیانی دقیق و روان مقصود خودشو برسونه.
همچنین فرد با چنین سطح زبانی توانایی انجام وظایف و کارهای دانشگاهی و آکادمیک رو داره.

سطوح زبان فرانسه چقدر زمان نیاز دارد

3

کارشناس زبان و ادبیات فرانسه

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توسط
تومان